MARITAS YOGA

MEDIYOGA PÅ STOL

En lättsam yogaklass för alla som behöver göra de flesta rörelser på stol och har lite tufft att komma upp från yogamattan på golvet. Passar även bra för rehab. MediYoga/Medicinsk Yoga, har blivit så populär just för att den är tillåtande och tillgänglig för ALLA kroppar.

Seniorerna Solskensgruppen, yogar på livstid, har några sagt!
Många sitter på stol, en del sitter på meditationspall, några sitter/ligger på den sköna ull-yogamattan. Det viktigaste är att DU GÖR PÅ DITT SÄTT – UTIFRÅN DIN KROPPS DAGSFORM. Här yogar vi på kroppens villkor.

MediYoga är ett terapeutiskt system
Varje lektion innehåller:
- Yogisk Djupandning
- Mjuka rörelser i lugn takt
- Riktigt djupgående avslappning oftast till Klang/Gongspel
- Meditation

Läs mer här


MEDIYOGA BALANS

Medicinsk yoga – Balans på din insida

Passar alla som vill hålla sitt hormonsystem ungt och vitalt. Vi gör yogapass som fokuserar extra på kroppens hormonkörtlar. BalansYogan vitaliserar och stödjer hormonsystemet att balanseras och är stressreducerande. Med MediYoga Balans fokuserar vi mer på Binjurar och Hormonsystemet lite djupare.

MediYoga Balans Forskning visar att efter 6 veckor finns mätbara skillnader och resultat i hormonsystemet efter regelbunden träning. Kom och prova själv hur det blir för dig.

Läs mer här


YINYOGA OCH MEDIYOGA

Mixklass - Unika Yogalektioner med det bästa från både MediYoga och YinYoga i samma klass, populär av både stela nybörjare och erfarna yogisar.
85 minuters djupare lugn – här får du det bästa av två system. Passar alla som kan röra sig på golvet.

YinYoga - stillhet och närvaro söker vi en avspänning i muskulaturen, så att bindväven blir mer elastisk. Inget får göra ont. Vi "vilar oss i form". Med fokus på djup avslappning, släpper du in kroppen i utforskande av varje position i lugn takt. Vi använder stora kuddar, bolster, yogablock, m.m. som avlastning och stöd i positionerna. Vi övar oss i att slappna av för bästa återhämtning och kommer i kontakt med kroppens "trygghetssystem". Inga förkunskaper behövs!! Låter det för bra för att vara sant? Prova själv, så får du se att det är möjligt.

MediYogan - kopplar rörelser till andetagen och övningarna går igenom andningstekniker och körtelsystemet. Mjuka rörelser kopplade till andetagen är grunden. Kan utföras på stol i våra vanliga klasser, men eftersom detta är en klass med TVÅ olika system, så behöver du kunna röra dig på golvet/yogamattan, både komma ner och upp.

Gongspel under vilan kan förekomma.

Läs mer här


PROVA PÅ OLIKA YOGAPASS

Återigen bjuder vi in till nya Prova-På! Utforska olika lärare och yogaformerna Yinyoga, Mediyoga och Yinochyang.

Vecka 49 - 02
Torsdagar kl.19:00-20:15
Mer info se Prova-På

Anmäl till Therese

Varmt Välkommen!
Jessica, Tessan & Anette

LUCIAYOGA!
Välkommen till LUCIAYOGA!

Vår traditionella Luciapasset i December! Kom och ge dig en stund vila och återhämtning som ger dig en stund ro i tillvaron!

Du behöver inte ha förkunskaper bara viljan och lusten att göra något bara för dig!

Onsdagen den 13:e december
kl.17.00-18.30
150:- betalas på plats

Varmt välkommen!
//Mella

MIDVINTERDANSEN
Onsdag den 20 december kl 17.30-19.30
Investering: 150 kr + Valfri donation till Unicef.

Begränsat antal platser, obligatorisk anmälan till 070-625 66 93 / anne@yogaky.se
Här brukar bli fullt, så vänta inte med din anmälan.

Se Aktuellt för mer information.

Varmt och hjärtinnerligt välkommen!

Jag önskar er alla en fin adventstid och en närvarande och glädjefull jul samt ett Gott Nytt Dansår 2024!

Anne Hargeson
070-625 66 93

OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Bryggargatan, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen till CHANDRA*KY. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen på Korgmakargatan.