MARITAS YOGA

MEDIYOGA PÅ STOL

En lättsam yogaklass för alla som behöver göra de flesta rörelser på stol och har lite tufft att komma upp från yogamattan på golvet. Passar även bra för rehab. MediYoga/Medicinsk Yoga, har blivit så populär just för att den är tillåtande och tillgänglig för ALLA kroppar.

Seniorerna Solskensgruppen, yogar på livstid, har några sagt!
Många sitter på stol, en del sitter på meditationspall, några sitter/ligger på den sköna ull-yogamattan. Det viktigaste är att DU GÖR PÅ DITT SÄTT – UTIFRÅN DIN KROPPS DAGSFORM. Här yogar vi på kroppens villkor.

MediYoga är ett terapeutiskt system
Varje lektion innehåller:
- Yogisk Djupandning
- Mjuka rörelser i lugn takt
- Riktigt djupgående avslappning oftast till Klang/Gongspel
- Meditation

Läs mer här


MEDIYOGA BALANS

Medicinsk yoga – Balans på din insida

Passar alla som vill hålla sitt hormonsystem ungt och vitalt. Vi gör yogapass som fokuserar extra på kroppens hormonkörtlar. BalansYogan vitaliserar och stödjer hormonsystemet att balanseras och är stressreducerande. Med MediYoga Balans fokuserar vi mer på Binjurar och Hormonsystemet lite djupare.

MediYoga Balans Forskning visar att efter 6 veckor finns mätbara skillnader och resultat i hormonsystemet efter regelbunden träning. Kom och prova själv hur det blir för dig.

Läs mer här


YINYOGA OCH MEDIYOGA

Mixklass - Unika Yogalektioner med det bästa från både MediYoga och YinYoga i samma klass, populär av både stela nybörjare och erfarna yogisar.
85 minuters djupare lugn – här får du det bästa av två system. Passar alla som kan röra sig på golvet.

YinYoga - stillhet och närvaro söker vi en avspänning i muskulaturen, så att bindväven blir mer elastisk. Inget får göra ont. Vi "vilar oss i form". Med fokus på djup avslappning, släpper du in kroppen i utforskande av varje position i lugn takt. Vi använder stora kuddar, bolster, yogablock, m.m. som avlastning och stöd i positionerna. Vi övar oss i att slappna av för bästa återhämtning och kommer i kontakt med kroppens "trygghetssystem". Inga förkunskaper behövs!! Låter det för bra för att vara sant? Prova själv, så får du se att det är möjligt.

MediYogan - kopplar rörelser till andetagen och övningarna går igenom andningstekniker och körtelsystemet. Mjuka rörelser kopplade till andetagen är grunden. Kan utföras på stol i våra vanliga klasser, men eftersom detta är en klass med TVÅ olika system, så behöver du kunna röra dig på golvet/yogamattan, både komma ner och upp.

Gongspel under vilan kan förekomma.

Läs mer här


MER KUNDALINIYOGA UNDER JUNI!
Vi startar onsdagen den 5:e juni kl.17.00 - 18.30.
Mer info och anmälan här!

Varm välkommen!
Önskar Mella!


YINYOGA
Yinyoga med Anette startar den 11 & 18 juni, kl.18.30-20.00©
Kostnad:
för 2 tillfällen
Uppehåll:
Anmälan & info:Anette Hölttä, 0707-918 263
Varmt välkommen!


OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Bryggargatan, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen till CHANDRA*KY. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen på Korgmakargatan.